GreeNautic - Nautische Dienstverlening

.

Nieuws

Blauwe Vlag voor gemeentehaven Hoorn, (7 mei 2021)

Dit jaar wappert wederom de Blauwe Vlag in de gemeentehaven van Hoorn! Deze internationale onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan jachthavens en stranden die veilig, schoon en duurzaam zijn. Om dit keurmerk te voeren, moeten de genomineerden aan een aantal criteria voldoen zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Havenmeester Mats met de Blauwe Vlag

Twee havens in Hoorn

De internationale jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar 183 Blauwe Vlaggen in Nederland toegekend, 127 jachthavens en 56 stranden. Jaarlijks komt een keurmeester controleren of de havens en stranden nog aan de eisen voldoen. Voorlopig mag de gemeentehaven Hoorn weer een jaar lang het Blauwe Vlag-keurmerk voeren en daar zijn wij erg trots op! Een andere haven in onze gemeente, de Grashaven, mag ook weer de Blauwe Vlag in de mast hijsen.

Schone, veilige en duurzame haven

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor schoon zwemwater, veilige havens en schone stranden. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. We hopen natuurlijk dat we in de toekomst ook deze onderscheiding mogen ontvangen voor het stadsstrand dat momenteel voor Hoorn wordt aangelegd.

Tekst: Roos Bähr

Bron: https://www.hoorn.nl/nieuws/Blauwe-Vlag-voor-gemeentehaven.html#:~:text=Dit%20jaar%20wappert%20wederom%20de,veilig%2C%20schoon%20en%20duurzaam%20zijn.